Czerván György

NagykátaDózsa György u. 2.9. választókerület
2017 Mar. 17 15:00

Felújított orvosi rendelők átadása

A Belügyminisztérium által 2016-ban az önkormányzatok kötelező feladatellátását szolgáló fejlesztések támogatására kiírt pályázaton 25.141.016,- Ft-ot nyert az önkormányzat, melyet a település orvosi rendelőinek a felújítására fordítottak - mondta megnyitó beszédében Czerván György agrárgazdaságért felelős államtitkár, a térség országgyűlési képviselője.

A padlótól a mennyezetig szinte minden felújításra került, új padlóburkolatot kaptak a rendelők, leszigetelték a falakat, kicserélték villanyvezetéket, új lámpatesteket szereltek föl, a betegváróba új bútorok kerültek, az új vizesblokkokat a mozgáskorlátozottak is tudják használni - mutatta elégedetten a felújított intézményt Haraszti Imre, Úri község polgármestere.

A Belügyminisztérium pályázatán eredeti előirányzatként 5 milliárdos keret állt rendelkezésre, beérkezett igény 35,7 milliárd Ft volt. Három célterületre lehetett pályázni:

1./ a kötelező feladatot ellátó intézmények fejlesztése, felújítása célra,

2./ óvodai, iskolai és utánpótlás sport infrastruktúra-fejlesztés, felújításra nyújtott támogatásra,

3./ belterületi utak, járdák, hidak felújítása célra nyújtott támogatásra.

1895 önkormányzat adott be pályázatot, első körben 311 nyert. A rendelkezésre álló forrás többszörösét meghaladó igény miatt később további 2 milliárd Ft átcsoportosítását követően további 130 település támogatásáról született döntés. A Belügyminisztérium a műszaki tartalmat nem csökkentette, a támogatásra szánt pénz nem lett „elaprózva”. Pest megyéből összesen 61 önkormányzat nyert, ebből Pest megye 9. sz. választókerületben 9 önkormányzat részesült támogatásban, összesen: 205.788.195 Ft összegben.

Czerván György

Nagykáta, Dózsa György u. 2.
eseménynaptár