Czerván György

NagykátaDózsa György u. 2.9. választókerület
2017 Mar. 16 11:36

Tápióság Március 15.

A 169 évvel ezelőtt, hősiességükről tanúságot tevő elődeink bátorságáról és az összefogásban rejlő erőről is szót ejtettek a Földművelésügyi Minisztérium vezetői az 1848/49-es forradalom és szabadságharc évfordulóján rendezett ünnepségeken.

A Tápióságban tartott eseményen köszöntőjében Czerván György arról beszélt, hogy 1848. március 15. mindig is a bátrakról, a magyarok jól ismert bátorságáról szólt. „Ez a nap figyelmeztet minket arra, hogy nekünk, magyaroknak a szabadságot sohasem adták ingyen” – közölte az agrárgazdaságért felelős államtitkár, hangsúlyozva, hogy „a történelem néha ismétli önmagát, ma is egy erősen változó Európában kell megtalálnunk a helyes utat”. A tárca államtitkárai ezt követően koszorút helyeztek el a tápiósági Templom téren lévő Kopjafánál.

Gulyás Andrea, az FM közigazgatási államtitkára az agrárgazdaságért felelős államtitkár, Czerván György választókörzetében, Tápióság község március 15. alkalmából rendezett ünnepségén avatta fel a gróf Szirmay Sándor birtokán található, az általános iskola bejáratát szimbolizáló „cifrakerti”, fából faragott „Iskolakapu”-t, amelyet egy helyi fafaragó művész készített helyi vállalkozók támogatásával.

Czerván György

Nagykáta, Dózsa György u. 2.
eseménynaptár